top of page

... bepaalt een flink deel van je toekomst en dus wil je, terecht, de ‘juiste’ studie kiezen: een die echt helemaal bij je past - nu en later. En dat nog het liefst voor iets wat je goed kunt en graag doet, of beter gezegd: graag zúlt doen en goed zúlt kunnen.

  • 1 uur

    afh van traject

Een studiekeuze

Als je een goede studiekeuze wilt maken, is het belangrijk dat je weet wie je bent. Daarom start ik bij het achterhalen van jouw unieke kerntalenten, nl. je persoonlijkheid, wie je bent, je ontwikkelingskansen en je intrinsieke motivatie om ergens voor te gaan. Hierbij krijg je een kompas met jouw kerntalenten waar we samen aan de slag mee gaan om jouw juiste weg te vinden.  Dit kompas gaat je helpen een ‘juiste’ studierichting te vinden én is ook levenslang bruikbaar bij het maken van de ‘juiste’ keuzes.

Waarom zitten zoveel jongeren tegen hun zin op de schoolbanken? Ze kampen met demotivatie, frustratie en een gebrek aan interesse… Eén van de oorzaken daarvan is dat ze teveel aandacht besteden aan bezigheden die niet aansluiten bij hun talenten en interesses: een verkeerde studierichting. Het is niet gemakkelijk om uit een overvloed aan studierichtingen de juiste keuze te maken.

Dag-Licht begeleidt bij het maken van een goede keuze en neemt als basis daarvoor jouw eigen unieke persoonlijkheid. Eenmaal je talenten duidelijk zijn, kan je gericht kiezen voor de domeinen in het leven die aansluiten bij je sterktes.

Gevolg: energie, passie, motivatie… en succes.

vorm 7_Tekengebied 1.png

Een studiekeuzebegeleiding bestaat uit verschillende onderdelen :

vorm 1_Tekengebied 1.png

1

Een gratis online intakegesprek met ouders en jongere

2

Vragenlijst wordt via mail doorgestuurd en jongere kan deze invullen

3

1ste afspraak in het kader van je kompas zoeken : op basis van jouw vragenlijst gaan we in gesprek. Deze afspraak duurt ongeveer 1,5 à 2 uur

4

2de afspraak in kader van je kompas zoeken : in dit gesprek ga ik je vertellen wat jouw kerntalenten zijn, wat jou energie geeft of net energie kost.  Op basis hiervan kunnen we al wat studierichtingen bekijken.   Na dit gesprek heb je jouw kompas in handen.
Dit gesprek duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

vorm 2_Tekengebied 1.png

Indien je wenst gaan we samen op pad om te fine tunen welke richting je uit gaat. 
Heb je nog verdere begeleiding nodig, dan kan dit.

Getuigenis

Fien, 18 jaar

Door de kerntalentenanalyse leerde ik mezelf beter kennen. Door je eindeloze geduld en je flexibiliteit voelde ik me ook niet zomaar de zoveelste cliënt in de rij. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om me te laten begeleiden bij mijn studiekeuze door jou en zou dit zo opnieuw doen. Je gaf me namelijk het duwtje in de rug dat ik nodig had.

bottom of page