top of page

Perfectionisme

... is een sterk negatief gedragspatroon dat mensen op een verkrampte manier doet leven en dat hun gezondheid en hun geluksgevoel aantast.

Als we last hebben van perfectionisme dan betekent dit dat we uit evenwicht zijn. We sturen onszelf bijna uitsluitend aan via het denken. Het voelen, onze intuïtie en onze creativiteit worden genegeerd.  Perfectionisme zorgt ervoor dat we onszelf niet meer oké kunnen vinden en niet meer van onszelf kunnen houden.

Voortdurend nood aan bevestiging en aanvaarding door anderen

​Kan ik van mijn perfectionisme af geraken?

Herken je deze kenmerken van perfectionisme en heb je het gevoel dat ze je gewoon overkomen, dat je in een vicieuze cirkel zit zonder dat je er iets aan kan doen?

Met perfectionismecoaching doorbreek je deze vicieuze cirkel.

‘Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme' (OCP) is een krachtige methodiek, gericht op het onderbewuste. Het patroon van perfectionisme wordt beetje bij beetje geherprogrammeerd, zodat er langzaamaan een nieuw patroon ontstaat met minder moeten, meer zelfvertrouwen, meer goesting, meer loslaten.

De OCP-methodiek is een manier van coachen die Marcel Hendrickx, auteur van het boek ‘Zeg me dat ik oké ben’ en 'Burn-out begint in de kleuterklas' ontwikkelde vanuit zijn jarenlange praktijk en vanuit zijn missie om mensen van hun perfectionisme te bevrijden.

Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme, of kortweg perfectionismecoaching, helpt mensen in gemiddeld 5 tot 10 sessies van hun belangrijkste klachten af.

Ik ga heel graag met jou op pad op het 'oude' te vervangen door het 'nieuwe' waarin

- jij jezelf herontdekt

- je helemaal oké voelt

- je vol zelfvertrouwen en veerkracht in het leven staat

- sterk voelt om op te komen voor wat jij wil

- volop in jouw energie staat en geniet van alles wat je doet

Na een (gratis) online intakegesprek, starten we met een gesprek op basis van een vragenlijst die ik je doorstuur. 

Hierin bespreken we waar jij vooral tegenaan loopt en leg ik uit hoe het traject zal verlopen. 

Tijdens de sessies werk ik met jou op het niveau van het onderbewuste.  Tussen de sessies krijg je opdrachten mee.  Belangrijk is dat dit traject niet vrijblijvend is en dat je je engageert om deze opdrachten ook te doen in functie van jouw/ons doel.  
 

Ik ben opgeleid en gecertificeerd door Het Ontwikkelingsinstituut, maak deel uit van de vereniging voor perfectionismecoaches en werk volgens een specifieke gedragscode.

Hoe toont het zich ?

De voornaamste symptomen van perfectionisme zijn:

bottom of page